Design
Poul Henningsen for Louis Poulsen

Koncept
PH 5 blev udviklet af Poul Henningsen (PH) i 1958 PH 5 blev introduceret som en klassisk nyhed, og ingen kunne på dette tidspunkt vide, at PH 5 med tiden skulle blive et synonym på PH lampen. Uanset hvordan lampen installeres, og lige meget hvilken lyskilde man benytter, så er PH 5 fuldstændig blændfri. Armaturet blev døbt PH 5 på baggrund af hovedskærmens diameter på 50 cm. Poul Henningsen ønskede at forbedre lyskildens farvegengivende egenskaber i PH 5. Derfor blev der indlagt små røde og blå skærme for at give et farvetilskud i den del af spektret, hvor øjet er mindst følsomt – nemlig rød og blå – og dermed svække lyset i det midterste område, – det gul-grønne – hvor øjet er mest følsomt. For at markere 50-året for PH 5 i 2008, introduceredes PH50 – en udgave i 5 nye højglansfarver.

Belysningens svar på et Steinway flygel og en statement uden lige. Højglans-glinsende sort med indersiden og en af mellemskærmene i hvid for at optimere det blændfri lys.

PH 50 Pendel Olive Black er designet ud fra princippet om et reflekterende flerskærmssystem, som er baseret på en logaritmisk spiral, hvor lyskildens brændpunkt er placeret i spiralens centrum. Pendlen udsender et diffust og blændfrit lys.

Materiale Afblændingsskærm: Rød, optrukket aluminium. Stag: Aluminiumsfarvet, valset aluminium.

PH 50 Olive Black – Louis Poulsen kan netop nu købes hos Lampemesteren.dk for 5495.00 kr.

Klik her for at købe produktet hos forhandleren.