Design
Louis Poulsen Lighting A/S for Louis Poulsen

Koncept
PH 5 blev udviklet af Poul Henningsen (PH) i 1958 PH 5 blev introduceret som en klassisk nyhed, og ingen kunne på dette tidspunkt vide, at PH 5 med tiden skulle blive et synonym på PH lampen. Uanset hvordan lampen installeres, og lige meget hvilken lyskilde man benytter, så er PH 5 fuldstændig blændfri. Armaturet blev døbt PH 5 på baggrund af hovedskærmens diameter på 50 cm. Poul Henningsen ønskede at forbedre lyskildens farvegengivende egenskaber i PH 5. Derfor blev der indlagt små røde og blå skærme for at give et farvetilskud i den del af spektret, hvor øjet er mindst følsomt – nemlig rød og blå – og dermed svække lyset i det midterste område, – det gul-grønne – hvor øjet er mest følsomt. For at markere 50-året for PH 5 i 2008, introduceredes PH50 – en udgave i 5 nye højglansfarver.

PH5 Classic Pendlen er en designerlampe udviklet i 1958 af Poul Henningsen for Louis Poulsen. Den ultimative blændfrie lampe fra det unikke skærm system. Udviklet og udtænkt i ren rå uforfalsket arrigskab over det myriader af pærer i et væld af størrelser, blev pendlen udtænkt til at kunne håndtere et bredt spektre af lyskilder.

PH 5 Pendel er designet ud fra princippet om et reflekterende flerskærmssystem, som er baseret på en logaritmisk spiral, hvor lyskildens brændpunkt er placeret i spiralens centrum, hvorfra der udsendes et diffust og blændfrit lys.

PH 5 Hvid – Louis Poulsen kan netop nu købes hos Lampemesteren.dk for 4695.00 kr.

Klik her for at købe produktet hos forhandleren.