Design
Poul Henningsen for Louis Poulsen
Koncept

PH 3/2 pendel sort metallisereter en meget smuk og stilfuld pendel, der med den sorte farve, fremgår mere rå end den oprindelige højglansforkromede model.

Den meget populære PH 3/2 pendel er medlem af 3-skærmsfamilien, designet af Poul Henningsen som designede 3-skærmssystemet allerede i 1925-1926, hvor PH i samarbejde med Louis Poulsen tegnede de første lamper til en udstilling i Paris. Gennem hele sit liv søgte PH at skabe det blændfri lys, rette lyset hen, hvor der var brug for det og skabe bløde skygger. PH designede således ikke blot en lampe, men et helt system, og der blev igennem årene produceret omkring tusind forskellige modeller. PH-lampernes numre refererer til skærmstørrelsen. PH 3/2 pendlen består af en overskærm på ca. 30 cm, men her er brugt mellem- og underskærme fra den model, der hed 2/2. PH 3/2 Pendel blev i sin nuværende form introduceret i 1999.

Klassisk, smuk, tidsløs, ja kært barn har mange navne, og hvad angår PH 3/2 også mange varianter. For den kan ikke bare leveres i pendel, lysekrone, væglampe, bordlampe og pendel, der er skam også mulighed for at vælge mellem forskelligt forkromede overflader.

PH 3/2 pendel er designet ud fra princippet om et reflekterende flerskærmssystem, som er baseret på en logaritmisk spiral, hvor lyskildens brændpunkt er placeret i spiralens centrum. Det mundblæste trelags opale glas, som er blankt på ydersiden og sandblæst på indersiden, udsender et blødt og diffust lys fra PH 3/2 Pendel.

PH 3/2 Pendel Sort Metalliseret – Louis Poulsen kan netop nu købes hos Lampemesteren.dk for 4695.00 kr.

Klik her for at købe produktet hos forhandleren.