Design
Poul Henningsen for Louis Poulsen

Koncept
PH 3/2 Bord er medlem af 3-skærms familien, der i dag tæller 20 lamper, heraf 3 til udendørs brug. Poul Henningsens samarbejde med Louis Poulsen startede allerede i 1925-1926, hvor PH i samarbejde med Louis Poulsen tegnede de første lamper til en udstilling i Paris. Gennem hele sit liv søgte PH at skabe det blændfri lys, rette lyset hen, hvor der var brug for det og skabe bløde skygger. PH designede således ikke blot en lampe, men et helt system, og der blev igennem årene produceret omkring tusind forskellige varianter. PH-lampernes numre refererer til skærmstørrelsen. PH 3/2 Bord består af en overskærm på ca. 30 cm, men her er brugt mellem- og underskærm fra den model, der hed 2/2. PH 3/2 Bord sortforkromet blev introduceret i 2007.

Fabelagtigt designikon der stadigvæk er topmålet af form og funktion. Et super fleksibelt valg da serien omfatter pendel, gulvlampe, væglampe, lysekrone og selvfølgelig denne bordlampe.

PH 3/2 Bordlampe i Sortforkromet er designet ud fra princippet om et reflekterende flerskærmssystem, som er baseret på en logaritmisk spiral, hvor lyskildens brændpunkt er placeret i spiralens centrum. Det mundblæste trelags opale glas, som er blankt på ydersiden og sandblæst på indersiden, udsender et blødt og diffust lys fra PH 3/2 Bord.

PH 3/2 Bord Sortforkromet – Louis Poulsen kan netop nu købes hos Lampemesteren.dk for 6895.00 kr.

Klik her for at købe produktet hos forhandleren.