Design
Poul Henningsen 
for Louis Poulsen

Koncept
PH 3-2½ pullert er medlem af 3-skærmsfamilien, der i dag tæller 20 lamper, heraf 3 til udendørs brug. Poul Henningsen designede 3-skærmssystemet allerede i 1925-1926, hvor PH i samarbejde med Louis Poulsen tegnede de første lamper til en udstilling i Paris. Gennem hele sit liv søgte PH at skabe det blændfri lys, rette lyset hen, hvor der var brug for det og skabe bløde skygger.  PH designede således ikke blot en lampe, men et helt system, og der blev igennem årene produceret omkring tusind forskellige modeller. PH lampernes numre refererer til skærmstørrelsen. PH 3-2½ pullert består af en overskærm på ca. 30 cm. PH 3-2½ pullert blev introduceret i 2005.

Når der også skal være PH designbelysning udenfor. Ved for eksempel en sti eller et bed vil denne klassiske pullert give et smukt symmetrisk lys der fordels uden skyggedannelser og uden at blænde.

PH 3-2½ Pullert udsender primært nedadrettet lys. PH 3-2½ Pullert er designet ud fra princippet om et reflekterende flerskærmssystem, som skaber harmonisk og blændfri belysning. Skærmdesignet er baseret på en logaritmisk spiral, hvor lyskildens brændpunkt er placeret i spiralens centrum.

Læs mere om Poul Henningsen og hans koncept her.

PH 3-2½ Pullert Sort – Louis Poulsen kan netop nu købes hos Lampemesteren.dk for 6795.00 kr.

Klik her for at købe produktet hos forhandleren.