Design
Poul Henningsen for Louis Poulsen

Koncept
På Poul Henningsens 120 års fødselsdag den 9. september, lancerer Louis Poulsen et nyt produkt – PH 3½-3 pendel.

PH 3½-3 pendlen er udviklet efter Poul Henningsens originale tegninger fra slutningen af 20´erne – starten af 30´erne, med udgangspunkt i hans velkendte 3-skærmssystem.

Lampen er udført med metalskærme i farverne grøn, gul, rød og hvid. Ophænget er silkemat brunt og udført i kobber. Alle farver har afsæt i Poul Henningsens farveunivers. Og som personen selv, er lamperne farverige!

Som en ekstra detalje har alle skærmene en omrulning, der er hvidlakeret, og medvirker til at understrege 3-skærmslampens kendte profil. Det giver en smuk optisk symmetri.

Skærmene bliver optrykt på Louis Poulsens fabrik i Vejen. En proces, der udføres af Louis Poulsens egne trykkere. Et håndværk kun ganske få kan udføre.

Selvom designet har mere end 80 år på bagen, er lampen på en gang moderne og klassisk, og det gør den velegnet til en bred vifte af indretningsmiljøer. Den opfattes som en charmerende, rustik, funktionel og uprætentiøs lampe. Men den er meget mere end det.

PH 3½-3 pendel er et stykke dansk designhistorie inden for belysning. Den giver et flot funktionelt og dekorativt lys, og den giver ethvert interiør et ekstra løft ved dens blotte tilstedeværelse både i tændt og slukket tilstand. Den er smuk alene eller flere sammen.

Poul Henningsens design er tidløst. For nylig gik en journalist så langt som at kalde hans design udødeligt! Uanset – tør vi godt love, at PH 3½-3 pendlen vil inspirere til masser af indretninger – også om 10, 20, 30….år.

Poul Henningsen blev kaldt lyskunstneren, og som svar på dette svarede han: ”Laver man kunst, er man kunstner – god eller dårlig. Og det at belyse et rum er kunst!”

Poul Henningsens lamper sælges i dag i hele verden i store tal – ”lampekunst” eller ej!

PH 3½-3 pendel er udført med metalskærme i farverne grøn, gul, rød og hvid. Alle med hvide omrulninger. Ophænget er silkemat brunt og udført i kobber. Skærmholderen og skruer er udført i forkobret messing for at sikre den nødvendige styrke. Leveres med E27 sokkel, som muliggør anvendelse af både LED, energisparepærer og halogen lyskilder. Max. 100W.

Varenummer: 5741094820

PH 3½-3 Pendel Rød – Louis Poulsen kan netop nu købes hos Lampemesteren.dk for 5795.00 kr.

Klik her for at købe produktet hos forhandleren.