Design
Finn Juhl for One Collection

Koncept
Finn Juhl Væglampen blev tegnet i 1963 som en spændende og nytænkende serie af lamper til det danske firma LYFA. Firmaet var oprindeligt kendt under det lidt mere romantiske navn “Københavns Lampe -og Lysekronefabrik”, men skiftede navn til LYFA i 1930. Fra 1950’erne og fremefter, hyrede LYFA designere udefra til at slå stregerne for dem. Finn Juhl er blandt de mere berømte af denne flok lejesvende, men desværre var FJ lampeserien kun i produktion i syv år, og er i dag både sjældne og eftertragtede som brugte.

FJ Væglampen er designet ud fra Finn Juhls kriterier om bevægelse, hvor den ydre skærm kan bevæge sig frit rundt uden på den stationære indre skærm. Dette giver mulighed for at styre lyset på en unik måde og samtidig ændre på lampens form og udseende. Også møblerne blev designet med samme tanker bag hvor Finn Juhl havde følgende kommentar til dette:

”Møbler skal være som senge – du skal kunne bevæge dig i dem”

Finn Juhl Væglampen er lavet af lakeret metal, og One Collection har valgt at gen-introducere dem i det originale design i en farvekombination af to nuancer grå.

Finn Juhl Væglampe Grå – One Collection kan netop nu købes hos Lampemesteren.dk for 4695.00 kr.

Klik her for at købe produktet hos forhandleren.