Design
Birger Dahl for Northern Lighting

Koncept
Dokka Pendel Mørke Grå er en lille lampe med en stor historie. Designet har rødder tilbage til 1954, og Dokka var den første Norske lampe der modtog en Guld medalje ved den prestigefyldte Triennale di Milano. Anerkendt for sine strømlinede konturer, præcise proportioner og slanke tilgang til tilvirkningen af materialerne.

Allerede fra dag et havde Dokka Pendel Mørke Grå potentialet til at blive en design klassiker. Den blev hurtigt en af de bedst sælgende pendler der nogensinde er produceret i Norge. Alt dette for pludseligt at forsvinde fra hylderne, da den tidligere producent stoppede med at producerer belysning.

I 2007 relancerede Northern Lighting så Dokka, og der blev brugt meget krudt på at sørge for at man forblev tro mod originalen. Der er så for nyligt blevet tilføjet fire flotte nye matte farver, som supplement til de originale i sort og hvid. Det er farverne Aqua Green, Petrol Blue, Light Grey og Dark Grey der har fået lov til at smykke serien. De originale farver fik dog så også lige en finish overhaling for at matche de nye da dette matte ellers ikke ville passe ind.

Dokka er bygget til at holde, både hvad angår designet men skam også at det er en solid og robust lampe. Udført i kvalitets stål med en gedigen lakering, et ikon med basis for et langt liv. Stadig populær i dag og uden brug af tidsmaskine er vi meget sikre på at det er en populær antikvitet om 200 år.

Dokka Pendel Mørke Grå – Northern Lighting kan netop nu købes hos Lampemesteren.dk for 1690.00 kr.

Klik her for at købe produktet hos forhandleren.