Design
Arne Jacobsen for Louis Poulsen

Koncept
AJ Eklipta blev designet af Arne Jacobsen i 1959 til Rødovre Rådhus. Til dette projekt blev der produceret to forskellige størrelser, Ø350mm og Ø450mm. De blev brugt indendørs ved trapper og udendørs som væglamper. Senere blev en version på Ø220mm designet til St. Catherine’s College i England. Når Arne Jacobsen selv brugte armaturet til trapper, foretrak han altid den største version. Armaturet bruges i dag verden over i mange forskellige arkitektoniske sammenhænge.

Igen et design ikon af format – Den ultimative loftlampe.

AJ Eklipta Loftlampe udsender et blødt og diffust lys. Glasset er konstrueret til at give en ensartet oplyst overflade. Den mundblæste glasskærm i trelags opalt glas har en klar kant, der lægger en glorie af lys rundt om armaturet på AJ Eklipta Loft.

Nu leveres AJ Eklipta Ø220 med en speciel matteret glasindsats så brugen af klare Halogen pærer stadig giver et flot og ensartet lys. Disse indsatser kan bestilles til eftermontering på ældre lamper.

Arne Jacobsen er en verdensberømt dansk modernist arkitekt. Han har tegnet adskillige bygninger, men er oftest mest kendt for sine møbel og lampedesign.

I flæng kan hurtigt nævnes Svanen, Ægget og ikke mindst de kendte AJ lamper. Han var professor ved Kunstakademiets Arkitektskole og gennem disse år influerede han en hel generation af danske arkitekter

AJ Eklipta Ø220 Væg/Loft – Louis Poulsen kan netop nu købes hos Lampemesteren.dk for 2395.00 kr.

Klik her for at købe produktet hos forhandleren.